Kosten

Wanneer je je muren gaat of laat schilderen dan zijn hier enige kosten aan verbonden. Wanneer je het zelf doet bespaar je het uurloon van een schilder uit en kun je dus aardig wat in de kosten snijden, maar krijg je dan net zo een mooi resultaat? Mocht je het toch graag uitbesteden dan kun je hieronder de gemiddelde kosten voor een schilder vinden:

 • Per uur kost een schilder gemiddeld €35 euro
 • Per vierkante meter kost een schilder gemiddeld €30 euro

Als je je muren laat sauzen dan kost dit ongeveer €10 euro per vierkante meter. Hierbij is geen rekening gehouden met het aanbrengen van een eventuele hechtlaag. In dat geval zullen de kosten natuurlijk hoger liggen.

Wat is er van invloed op de prijs?

Er zijn een aantal factoren van invloed op de prijs. Hieronder hebben we een aantal van die factoren voor je op een rijtje gezet:

 • Voorbereiding
  Moeten er reparatie werkzaamheden plaatsvinden dan kost dit extra tijd en geld. Je zou de reparaties ook zelf kunnen doen om geld te besparen. Daarnaast kun je schuren, ontvetten en afdekken ook voor de schilder doen zodat je ook hierdoor op het uurloon van de schilder kunt besparen.
 • Omvang van de klus
  Als je je muren laat schilderen dan gaat het vaak om een groter aantal vierkante meters dan wanneer je de kozijnen laat schilderen. Afhankelijk van de tijd die de schilder nodig heeft om de klus te klaren zal een klus duurder of goedkoper zijn. Daarnaast heeft de omvang ook invloed op de benodigde materialen. Des te meer materiaal de schilder nodig heeft, des te duurder de klus wordt.
 • Verlaagd BTW-tarief
  Voor schilderwerk betaal je geen 21% BTW, maar 6%. Dit scheelt aanzienlijk in de kosten, zeker als je je bedenkt dat het verlaagde tarief geldt voor alle bijbehorende werkzaamheden. Denk aan het schilderen, voorbereiden, voorbehandelen en inkopen van het benodigde materiaal.

Een schildersbedrijf inhuren?

Als je zeker wilt weten dat de muren goed geschilderd worden of als je geen tijd hebt om deze klus zelf uit te voeren is het verstandig om een vakman in te schakelen. Met onze offerte service kun je in contact komen met schilders uit jouw regio. Door de prijzen naast elkaar te leggen kun je besparen op de kosten. Daarom hoeft jouw klus niet duur te zijn.

Bekijk deze pagina’s:

> Muren schilderen
> Schilderen professioneel
> Tips
> Schilderen zonder strepen
> Werkwijze
> Offertes

Muren schilderen

Op Muren-Schilderen.nl vind je informatie over het schilderen van (buiten)muren. Verder kun je vrijblijvend in contact komen met schildersbedrijven in jouw regio.Informatie en prijzen
> Muren schilderen
> Kosten
> Professioneel
> Schildertips
> Schilderen zonder strepen
> Werkwijze
> Offertes

Meer informatie?
Kom in contact met een schildersbedrijf in je regio. Ga naar pagina offertes.
© 2014-2019 Muren-Schilderen.nl. Alle rechten voorbehouden | Muren schilderen | Voor schildersbedrijven