Professioneel schilderen

Als je de muren van een kwalitatieve en goed dekkende laag verf wil voorzien huur je een professionele schilder in. Je zou het natuurlijk ook zelf kunnen doen. Als je de muren professioneel wilt (laten) schilderen dan moet je het een en ander investeren.

Wat kost muren schilderen?

Afhankelijk van de verf die je kiest, hoeveel verf je nodig hebt en hoeveel voorbereiding nodig is om de klus te klaren kun je een gevarieerd kostenplaatje verwachten. En omdat we niet precies weten hoe de vork in de steel bij jou zit gaan we hier uit van gemiddelden. Een overzicht:

  • Verf kost gemiddeld €8,50 per liter;
  • Latex (voor sauswerk) kost ongeveer €10 tot €30 per liter, hiermee kun je dan zo een 12 vierkante meter mee verven. Dit geldt ook voor acryllaat en vinyl latex;
  • Huur je een professional in dan kun je rekening houden met een gemiddeld uurloon van €35 per uur.

Hoe bereid je schilderwerk voor?

Wil je het graag zelf doen? Dan kan dat natuurlijk! Hierbij is de voorbereiding het belangrijkste onderdeel. Dek meubels, deuren, ramen, stopcontacten en de vloer goed af. Draag oude kleren want deze worden gegarandeerd vies.

Je kunt ramen en deuren goed afdekken met tape en stopcontacten kun je het beste de dekplaten van afschroeven en vervolgens opbergen. Zo kun je er makkelijk omheen schilderen voor een mooie en volledige afwerking.

Volg deze simpele stappen

Wil je jouw muren professioneel schilderen? Hieronder een aantal simpele stappen:

  • Verwijder een eventuele oude laag waar mogelijk door schilfers en restjes van de muur te schrapen;
  • Maak muren en vloeren schoon zodat je stofvrij kunt gaan schilderen;
  • Werk bultjes en putjes in de muur weg;
  • Voordat je gaat schilderen maak je de verfroller vochtig met water;
  • Doop nu de roller in de verf. Doseer goed, de roller mag niet druipen;
  • Werk van boven naar beneden en verf zoveel mogelijk in goed dekkende banen. Sla geen plek over en breng desnoods een tweede laag aan voor optimale dekking;
  • Maak na het schilderen je roller goed schoon en berg de verf goed op. Zo kun je alles nog eens gebruiken, mocht dat nodig zijn.

Nog een paar tips nodig?

Maak eerst een goede schatting van het aantal verf dat je nodig hebt zodat je niet te veel verf ophaalt. In sommige gevallen kun je ongebruikte verfblikken terugbrengen, maar het zou zonde zijn als dit niet het geval is. Werk randjes en kieren af met een fijne kwast zodat je alles mooi afgewerkt kunt achterlaten en mocht het nou écht niet lukken dan kun je nog altijd een professional inhuren.

Een betrouwbaar schildersbedrijf inhuren?

Als je zeker wilt weten dat de muren goed geschilderd worden of als je geen tijd hebt om deze klus zelf uit te voeren is het verstandig om een vakman in te schakelen. Met onze offerte service kun je in contact komen met schilders uit jouw regio. Door de prijzen naast elkaar te leggen kun je besparen op de kosten. Daarom hoeft een schildersklus niet duur te zijn.

Bekijk ook deze pagina’s:

> Muren schilderen
> Kosten
> Schilderstips
> Schilderen zonder strepen
> Werkwijze
> Offertes

Muren schilderen

Op Muren-Schilderen.nl vind je informatie over het schilderen van (buiten)muren. Verder kun je vrijblijvend in contact komen met schildersbedrijven in jouw regio.Informatie en prijzen
> Muren schilderen
> Kosten
> Professioneel
> Schildertips
> Schilderen zonder strepen
> Werkwijze
> Offertes

Meer informatie?
Kom in contact met een schildersbedrijf in je regio. Ga naar pagina offertes.
© 2014-2019 Muren-Schilderen.nl. Alle rechten voorbehouden | Muren schilderen | Voor schildersbedrijven