Tips

Wanneer je zelf de muren wilt schilderen kun je wel wat tips gebruiken. Hieronder hebben we een aantal handige tips voor je opgesomd.

 • De juiste verf kiezen
  Iedere soort verf heeft zo zijn eigen eigenschappen en toepassingen. Van iedere soort verf wordt iets anders verwacht. Als je bijvoorbeeld de buitenmuren verft heb je een ander soort verf nodig dan wanneer je in huis gaat schilderen. Als je de binnenmuren gaat verven heb je een verf nodig welke krasvast is, maar is ook de ondergrond van belang. Ga je over hout, metaal of beton schilderen? Laat je goed adviseren!
 • Neem je tijd
  Neem je tijd en ga niet gehaast te werk. Bereid alles goed voor en werk alles netjes af.
 • Stofvrij schilderen
  Stofvrij schilderen doe je door goed te ventileren tijdens het schilderen en voorafgaand aan het schilderen goed schoon te maken en te stofzuigen. Je kunt de vloer wat vochtig maken zodat stof naar de vloer trekt in plaats van naar de muren. Aangezien je alles hebt afgeplakt kun je de stof zo met het plastic in de container gooien en heb je ook tijdens het opruimen geen last van stof.
 • Nieuwe kwast en/of roller
  Als je een nieuwe kwast gebruikt haal je deze een paar keer langs een stuk schuurpapier. Op deze manier verwijder je de losse haren. Gebruik je een nieuwe roller dan loop je kans dat deze pluist. Wikkel de roller in tape en verwijder vervolgens de tape. Zo verwijder je losse pluisjes en kun je mooi egaal de muren schilderen.
 • Schoonmaken en opruimen
  Ben je klaar met schilderen dan kun je de kwast goed uitspoelen met terpentine of met water. Daarna kun je de kwast goed afwassen met groene zeep en laat je de kwast drogen in een krant. Zo behoudt de kwast zijn model.

Na het schilderen kun je het beste de verfblikken op de kop wegzetten. Op die manier komt er geen vel op de verf te liggen en kun je als je weer verder gaat zonder problemen verder. Lees je deze tips en is het je allemaal te veel werk? Je kunt natuurlijk altijd een schilder inhuren voor al je schilderwerk!

Een schildersbedrijf inhuren?

Als je zeker wilt weten dat de muren goed geschilderd worden of als je geen tijd hebt om deze klus zelf uit te voeren is het verstandig om een vakman in te schakelen. Met onze offerte service kun je in contact komen met schilders. Door de prijzen naast elkaar te leggen kun je besparen op de kosten. Daarom hoeft een schildersklus niet duur te zijn.

Bekijk ook deze schilderen pagina’s:

> Muren schilderen
> Kosten
> Professioneel
> Schilderen zonder strepen
> Werkwijze
> Offertes

Muren schilderen

Op Muren-Schilderen.nl vind je informatie over het schilderen van (buiten)muren. Verder kun je vrijblijvend in contact komen met schildersbedrijven in jouw regio.Informatie en prijzen
> Muren schilderen
> Kosten
> Professioneel
> Schildertips
> Schilderen zonder strepen
> Werkwijze
> Offertes

Meer informatie?
Kom in contact met een schildersbedrijf in je regio. Ga naar pagina offertes.
© 2014-2019 Muren-Schilderen.nl. Alle rechten voorbehouden | Muren schilderen | Voor schildersbedrijven